Naczynie Zepter ze stali nierdzewnej
Czyszczenie garnków Zepter
Właściwe mycie i konserwacja garnków, patelni i pozostałych naczyń ze stali nierdzewnej sprawi, że pozostaną one w doskonałym stanie i będziemy mogli cieszyć się nimi przez długie lata.
Zapraszamy do zapoznania się z podstawowymi zasadami mycia, czyszczenia i właściwej konserwacji naczyń Zepter, ale również i innych produktów wykonanych ze stali nierdzewnej.
Przygotowanie garnków i patelni do użycia
Pierwszym krokiem po zakupie naczyń jaki należy zrobić, to właściwie je umyć. To bardzo ważne przed pierwszym użyciem.
Dotyczy to szczególnie garnków i patelni, zalecamy jednak taki sposób pierwszego mycia dla wszystkich naczyń stali szlachetnej.
Stosując się do poniższych zasad nasze naczynia przez wiele lat będą wyglądały jak nowe.
Pierwsze mycie krok po kroku:
- - nalewamy niewielką ilość płynu do mycia naczyń do naszego nowego, suchego naczynia.
- - Za pomocą suchej myjki do naczyń rozprowadzamy płyn po całej powierzchni we wnętrzu
- - Odstawiamy naczynie na 10-15 minut po czym dokładnie spłukujemy ciepłą wodą
- - Powtarzamy cały proces 2-3 razy
- - Miękką strona gąbki rozprowadzamy płyn po zewnętrznej stronie naczynia, po odczekaniu kilku chwil dokładne spłukujemy płyn ciepłą wodą i powtarzamy czynność 2-3 razy.
Dopiero teraz nowe garnki i patelnie ze stali szlachetniej są gotowe do pierwszego uzycia.
Codzienny sposób na skuteczne mycie naczyń
Jak ogólnie wiadomo najskuteczniejsze jest mycie naczyń zaraz po ich użyciu. Nie zawsze jednak mamy taką możliwość, wiec pierwsze, co powinniśmy zrobić to zalanie ich wodą i odstawienie ich na jakiś czas.
Żeby jedzenie się nie przypalało należy zwracać uwagę na temperaturę podczas gotowania i smażenia. W naczyniach Zepter mamy możliwość gotowania i smażenia w niższych temperaturach. Obserwując wskazania termokontrolera ustalmy moc źródła ciepła w cielonym polu.
Jeśli szukają Państwo dobrego płynu do mycia naczyń ze stali szlachetnej to polecamy nasz dedykowany płyn do codziennego mycia i czyszczenia Cleansy Cleaner doskonale radzący sobie z brudem, tłuszczem i nieestetycznymi smugami. To doskonały produkt od wielu lat cieszący się uznaniem wielu naszych Klientów.
Jak myć garnki Zepter?
Zasada ta dotyczy właściwie wszystkich naczyń ze stali szlachetnej. Jeśli chcemy utrzymać je w jak najlepszej kondycji trzymajmy się kilku podstawowych zasad:
- - zewnętrzną stronę żeby nie zarysować naczynia myjemy tylko i wyłącznie miękką stroną gąbki
- - szorstką stroną gąbki o ile to potrzebne myjemy wewnętrzną stronę
- - nie używajmy proszków podczas mycia aby nie zarysować naczyń
- - nie używamy szczotek, druciaków, skrobaków, które mogę zniszczyć albo uszkodzić naczynie
- - bezpośrednio po umyciu wycieramy naczynie za pomocą suchej, delikatnejszmatki lub ręcznika
- - dokładnie wytarte naczynie można spolerować kolejną, delikatną szmatką.
Stosując się do tych zasad nasze naczynia przez wiele lat będą wyglądały jak nowe.
Polerowanie naczyń Zepter
Po kilka latach użytkowania naczyń istnieje prawdopodobieństo, że powstało na nich trochę mniejszych bądź większych rys. Aby odświeżyć swoje garnki i patelnie warto poddać je zabiegowi profesjonalnego polerrowania.
Specjaliści Zepter przywrócą państwa naczyniom doskonały wygląd. Za niewielką opłatą można więc odświeżyć swoje naczynia, aby znowu wyglądały jak nowe.
więcej iinfomacji o usłudze polerowania garnków Zepter usyskają Państwo telefonicznie.
Artykuły powiązane:
Co wyróżnia garnki Zepter - Przeczytaj dlaczego nasze garnki i patelnie są wyjątkowe i dlaczego będą doskonałym wyborem na długie lata.
Uwaga na podróbki - Jak sprawdzić oryginalność garnków Zepter, poradnik kupujacego ze zdjeciami. Wiele ważnych informacji dla obecnych i przyszłych właścicieli naszych naczyń kuchennych.